Siin on küpsised, mille retsept ei tohiks puududa ühegi küpsetaja repertuaarist. Küpsised on seest pehmed koos krõbedate mandlikrokandi tükkidega. Tähtis on küpsised õigel ajal ahjust välja võtta, muidu muutuvad nad liiga krõbedaks. Kausside määrimine tasub ennast kindlasti ära, minu pere ja sõprade totaalsed lemmikud.


Here is a cookie recipe that is essential to a complete baking repertoire. The cookies are gooey and soft in the middle filled with crispy almond toffee. It’s important to take them out of the oven on the right time, otherwise they will harden too much. Those dirty bowls are definitely worth it, the ultimate favourite of my family and friends.

IMG_7100

Vaja läheb:/ You’ll need:

  • 150 g võid/ butter
  • 300 g jahu/ all-purpose flour
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit/ tsp baking soda
  • 1 tl vanillisuhkrut/ tsp vanilla sugar
  • näpuotsatäis soola/ a pinch of salt
  • 150 g pruuni suhkrut/ brown sugar
  • 100 g peensuhkrut/ granulated sugar
  • 1 muna/ egg
  • 1 munakollane/ egg yolk
  • 2 spl piima/tbsp milk
  • 5 Daimi, jämedate tükkidena/ Daim bars, roughly chopped

IMG_7102

Sulata või ning jäta jahtuma. Sega ühes kausis kokku jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Sega teises kausis suhkrud sulatatud võiga. Sega kolmandas kausis muna, munakollane ja piim ning lisa suhkru ja või segule.

Lisa jahusegu kuni moodustub ühtlane tainas. Viimasena lisa ettevaatlikult segades Daimi tükid. Kata tainas toidukilega ning aseta külmkappi vähemalt üheks tunniks jahtuma.

Moodusta taignast umbkaudselt 40 grammised pallid ning aseta küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Küpseta 190 kraadises ahjus 10-12 minutit või kuni küpsised on kergelt kuldsed. Võta küpsised ahjust ning aseta jahutusrestile, küpsised peaksid keskelt olema veel pehmed, küpsised tahenevad jahtudes.

Naudi!


Melt the butter and set aside to cool down. Combine flour, baking soda, vanilla sugar and salt in a bowl and set aside. Combine the sugars with the melted butter. Combine together the egg, egg yolk and milk and mix with the sugar and butter until thoroughly combined.

Add the flour and mix until everything is incorporated. Add the Daim pieces and mix carefully. Wrap the dough in clingfilm and place in the refrigerator to chill for at least one hour.

Heat the oven to 190 degrees. Form the dough into rough balls, each weighing about 40 grams and place on the baking sheet covered with baking parchment. Bake in the preheated oven for 10-12 minutes or until just golden. Remove from the baking sheet and let them set on a cooling rack. The middle should still be slightly soft but they will harden up after a while.

Enjoy!

Advertisements