Selle koogi valmistamiseks ei ole vaja ei ahju ega ka praeguste temperatuuride korral külmkappi. Minu tänasest köögist puudusid mõlemad, kuid see ei tähenda, et kook tegemata jääb. Klassikaline riisipuding ja hapukas apelsin moodustavad imehea koosluse, mis sobib kevadisse pühadeaega suurepäraselt.


To make this cake, you don’t need a oven or with the temperatures in Estonia at the moment neither a fridge. In my kitchen today I had neither of them, but that doesn’t mean a cake can’t be made. Classical rice pudding and blood orange make an amazing combination and suit just perfectly into the spring holidays.

IMG_4171 (1)

Vaja läheb:/ You’ll need:

  • 200 g digestiivküpsiseid/ digestive cookies
  • 100 g sulatatud võid/ melted butter
  • 2 dl riisi/ rice
  • 2 dl vett/ water
  • 6 dl piima/ milk
  • näpuotsatäis soola/ a pinch of salt
  • 1,5 dl suhkrut/ sugar
  • 2 punase apelsini riivitud koor/ the grated peel of two blood oranges
  • kaneeli/ cinnamon
  • 2 muna/ eggs
  • 2 dl vahukoort/ double cream

IMG_4172

Täidise valmistamiseks pane paksupõhjalisse potti riis, vesi, piim, sool, suhkur, maitse järgi kaneel ja punase apelsini riivitud koor. Kuumuta madalal kuumusel ca 40 minutit kuni riis on väga pehme ja koostis meenutab paksu pudru. Seejärel lisa segule vahukoor ja munad ning kuumuta veel 5-10 minutit, kuni vahukoor on segusse imendunud.

Täidise valmimise ajal valmista koogile põhi. Selleks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning aseta täidise valmimise ajaks jahedasse.

Kui täidis on valmis, laota see küpsisepõhjale ning tõsta 2-3 tunniks jahedasse.

Naudi!


For the filling, in a pot mix together the rice, water, milk, salt, sugar, cinnamon after your taste and the grated peel of the blood oranges. Warm on low heat ca 40 minutes until the rice is very soft and the texture is similar to rice porridge. Then add the double cream and eggs and heat for another 5-10 minutes until the double cream has absorbed into the mixture.

While making the filling, you can also make the base for the cake. Crush the biscuits into small crumbs and mix together with the melted butter.  Spread evenly over the base and press to the bottom and on the sides of a baking tray firmly with the back of a spoon.

When the filling is ready, pour it on the biscuit base and let it set in a cool place for 2-3 hours.

Enjoy!

IMG_4173

Advertisements