Oh my! Kirsid, šokolaad ja Domino küpsised moodustavad imelise koosluse, mis kutsub võtma veel ja veel üht tükki. See kook on tänu kodujuustule pehme ja kreemine ning sai koheselt minu lemmikuks. Praeguseks olen kõhu koogist nii täis söönud, et varsti veeren vaid diivanilt alla. Koogiidee leidsin oma lemmik toidublogia, Ragne Värk, koogiraamatust.


Oh my! Cherries, chocolate and Domino cookies are amazing together and invites to take one piece after another. This cake is very creamy and soft thanks to the cottage cheese and it became my favourite immediately. Now, I have eaten so much cake, that soon I am going to roll from the sofa. I found the idea of the cake in my favourite food bloggers, Ragne Värk, cakebook.

img_3652

Vaja läheb:/ You’ll need:

  • 1 pakk Domino küpsiseid/ 1 package of Domino cookies
  • 225 g toorjuustu/ cream cheese
  • 500 g kodujuustu/ cottage cheese
  • 200 g valget šokolaadi/ white chocolate
  • 150 g kompotikirsse + peotäis kirsse katteks/ compote cherries + handful extra for the cover
  • 2 dl kirsikompoti mahla/ juice of cherrie compote
  • 1 tl suhkrut/ 1 tsp sugar
  • 0,5 dl külma vett/ cold water
  • 1 sl maisitärklist/ 1 tbls corn starch

img_3651

Purusta ca 100 grammi küpsiseid peeneks ning sega 25 grammi toorjuustuga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Mina kasutasin 18 cm läbimõõduga koogivormi. Kui kasutad 20-22 cm läbimõõduga vormi, korruta kogused 1,4-ga, et saaksid sama kõrge koogi.

Täidise jaoks püreesta kodujuust ühtlaseks massiks. Sulata valge šokolaad vesivannil. Sega kausis 200 grammi toorjuustu ja sulatatud šokolaad, lisa kodujuustu püree ning sega ühtlaseks.

Laota kirsid koogipõhjale, purusta pakist ülejäänud küpsised tükkideks ning lisa koos kirssidega põhjale. Vala peale kodujuustutäidis ja lase koogil külmkapis üle öö tarretuda.

Järgmisel päeval valmista koogile kate. Kuumuta potis kompoti mahl ja peotäis kirsse. Lisa suhkur. Sega vesi maisitärklisega ja vala mahlasegu hulka. Kuumuta kuni segu pakseneb. Lase segul jahtuda ning kalla koogile.

Naudi!


Crush 100 grams of the cookies and mix with 25 grams cream cheese. Press the mixture into the bottom of the springform cake tin covered with baking parchment. I used a 18 cm cake tin. If you use a 20-22 cm cake tin, multiply the amounts of the ingredients with 1,4 to get a cake as high as this one.

For the filling, puree the cottage cheese. Melt the white chocolate in a water bath. In a bowl, mix together 200 grams of cream cheese and the melted chocolate, add the cottage cheese and mix together.

Put the cherries on the biscuit base. Crush the remaining biscuits from the package into chunks and add to the cherries. Pour the filling over the cherries and biscuits and let the cake set in the fridge overnight.

The next day, make the cover. In a pot, heat the compote juice and handful of cherries, add the sugar. Mix the water and corn starch and add to the mixture. Heat the mixture until it thickens. Let it cool and pour it on the cake.

Enjoy!

Advertisements