Head uut aastat teile kõigile!

Käisin hiljuti oma sõbranna sünnipäeval, kes pakkus oma külalistele banaanikeeksi. See oli imehea ning alates sellest õhtust on mul olnud banaanikoogi isu. Tahtsin proovida midagi uut kui keeks ning tulemus tuli ilus nii silmale kui ka maitsemeeltele. Karamell ja banaan on väga hea kombo meie lõpuks ometi lumisesse talve.


Happy New Year everyone!

I went to my friends birthday party lately, where she served banana bread. From this evening on, I have had a taste for a banana cake. I wanted to try something new and different than banana bread and the result is nice for the eye and the sense of taste. Caramel and bananas are a good combination in the Estonian winter that finally came with snow.

img_3517

Vaja läheb:/ You’ll need:

  • 200 gr võid/ butter
  • 150 gr pruuni suhkrut/ brown sugar
  • 1 vanillikauna seemned/ vanilla pod seeds
  • 4 suurt banaani/ large bananas
  • 240 gr jahu/ flour
  • 2 tl küpsetuspulbrit/ tsp baking powder
  • 2 tl kaneeli/ tsp cinnamon
  • 120 g suhkrut/ sugar
  • 3 suurt muna/ large eggs
  • 150 ml hapukoort/ sour cream

img_3522

Kuumuta ahi 180-ne kraadini. Vooderda 24 cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.

Pealmise osa tegemiseks kuumuta madalal kuumusel paksupõhjalises potis 80 grammi võid ja pruun suhkur kuni segu on sulanud ühtlaseks. Lisa vanillikaunast seemned. Vala karamell koogipõhjale ning aja laiali ühtlaseks kihiks. Lõika banaanid pikuti keskelt pooleks ning aseta karamellisegu sisse lõikekoht allpool.

Taigna jaoks sulata 120 grammi võid ning sega miksriga ülejäänud koostisosadega ühtlaseks massiks. Vala segu banaanide peale ning tasanda spaatliga.

Küpseta ahjus 45-50 minutit või kuni hambatikk tuleb kooki torgates puhtalt välja. Lase koogil 10 minutit jahtuda enne kui keerad koogi tagurpidi alusele.

Naudi!


Heat the oven to 180 degrees. Line a 24 cm baking tin with baking parchment.

To make the topping, put 80 grams of the butter and the brown sugar in a small saucepan and cook over a medium heat until melted and combined. Add the seeds from the vanilla pod. Pour the caramel into the cake tin and spread in an even layer. Cut the bananas in half lengthways and arrange on top of the caramel, cut-side down.

To make the batter, melt 120 grams of butter and put all the ingredients in a large bowl. Use an electric mixer to beat together on a low speed until the batter is smooth and evenly mixed. Pour the batter on top of the bananas and level out with a spatula.

Bake in the oven for 45-50 minutes or until a skewer inserted in the middle comes out clean. Allow to cool in the tin for 10 mins before turning out onto a plate.

Enjoy!

img_3523

Advertisements