Seekord saate lugeda veidi teistsugust postitust, kui vaid koogiretsepti, kuid ka see ei jää tulemata. Jõulud on imeline aeg. Kuna minul on sellel aastal jõuluaeg magistritöö kirjutamise tõttu natukene üllatusena kohale jõudnud, otsustasin kõik sõbrannad ühel õhtul enda juurde õhtusööki nautima kutsuda, oi kuidas me siis nautisime.!


This time you can read a different post, than only a cake recipe, but promised, the recipe will come as well. Christmas is a wonderful time. This year, it has gotten me a little bit by surprise, as I was writing my master thesis through half of December. Therefore I decided to gather my girlfriends one evening at my place to enjoy a nice dinner, and oh did we enjoy it!

img_3411

Esimesena räägin teile vaarika trühvlikoogist. Kook ise on tehtud nii piima- kui ka tumeda šokolaadiga ning selle magusust tasakaalustab hapu vaarikas.


Firstly, I would like to tell you about the raspberry truffle cake. The cake is made with milk and dark chocolate and the raspberries balance the sweetness.

Vaja läheb:/You’ll need:

  • 160 – 170 g šokolaadi küpsiseid/chocolate cookies
  • 120 g võid/butter
  • 200 ml vahukoort/double cream
  • 100 g piimašokolaadi/milk chocolate
  • 150 g tumedat šokolaadi/dark chocolate
  • 300 – 350 g  vaarikaid/frozen raspberries

img_3417

Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata 100 grammi võis ja sega küpsisepuru hulka. Suru segu koogivormi põhja ja äärtele. Aseta täidise valmimise ajaks külmkappi.

Purusta köögikombainis või kahvliga vaarikad. Mina kasutasin külmutatud vaarikaid, ka värsked sobivad hästi. Lisa purustatud vaarikad ühtlase kihina küpsisepõhjale.

Vala vahukoor potti ja kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt ja tükelda sisse šokolaad, lase šokolaadil sulada ühtlaseks massiks ja lisa 20 grammi võid. Lase ka võil ära sulada ning sega ühtlaseks. Vala šokolaadisegu koogile ning aseta vähemalt kaheks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista tervete ja purustatud vaarikatega.


Crush the biscuits. Melt 100 grams of butter and mix with the biscuits. Press the mixture onto the base and up the sides of the baking tin. Chill in the fridge while you make the filling.

With a fork or in a food processor, crush the raspberries. I used frozen raspberries, but fresh ones are also great. Add them in an even layer onto the biscuit base.

In a pot, bring the double cream to boil. Take it from the stove and add both chocolates, let the chocolate melt. Add 20 grams of butter and mix into an even mixture. Pour the chocolate mixture onto the raspberry layer and let it cool in the fridge for at least two hours. Just before serving, top the tart with crushed and whole raspberries.

img_3422

Ja mis oleks üks jõuluõhtusöök ilma piparkookideta? Sellel korral tegin piparkoogid valmis, kuid kaunistasime neid kõik koos.


And what is a Christmas dinner without gingerbread? This time I made the gingerbread and we decorated it together.

img_3423

img_3425

Ma soovin teile kõigile suurepäraseid pühi!


I wish you all amazing holidays!

Advertisements