See on nüüd pühapäevane annus headust šokolaadiarmastajatele. Täna oli minu see üks vaba päev, kus sain perega aega veeta ning kamina ees teed juua. Kui nüüd see meeletu torm ja tuul mööda läheksid, saaksime hakata ka seda imekaunist sügist nautima. Kuna aga minu pere juba teab, et minu vabal päeval ikka kooki saab, võtsin veel eile õhtul oma jõuvarud kokku ja hakkasin küpsetama. See kook vajab tõesti natukene rohkem aega ja kannatust – mida kauem valmida saab, seda parem on maitse.


This is the Sunday dose of goodness for chocolate lovers. Today was my one free day, where I got to spend some time with my family and drink tea in front of the fireplace. If the storm and wind in Estonia would finally end, we could start enjoying the beautiful autumn. But as my family already knows, that when I have a free day, it is cake day, I gathered all my left energy and started baking. This cake really needs some more time and effort – the longer you let it set, the better the taste will be.

img_3166

Põhja jaoks läheb vaja:/For the base you’ll need:

  • 1 pakk ehk 163 g Kalevi šokolaadiküpsiseid/ 163 grams chocolate cookies
  • 70 g sulatatud võid/ melted butter

Täidise jaoks läheb vaja:/For the filling you’ll need:

  • 150-200 g kirsse/ cherries
  • 100 g suhkrut/ sugar
  • 550 g toasooja toorjuustu/ cream cheese on room temperature
  • 3 muna/ eggs
  • 200 g hapukoort/ sour cream
  • 100 g tumedat šokolaadi (mina kasutasin Kalevi kirsimaitselist tumedat šokolaadi)/ dark chocolate (I used dark chocolate with cherrie flavour)
  • 100 g piimašokolaadi (milk chocolate)

img_3182

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vajuta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ning tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust suhkruga, tee seda käsitsi, lisa segule ükshaaval munad ja hapukoor. Sulata vesivannil koos nii tume kui ka piimašokolaad ning lisa toorjuustusegule. Viimasena lisa täidisele õrnalt segades kirsid.

Vala toorjuustu-šokolaadi segu küpsisepõhjale. Küpseta 180 kraadises ahjus 60-70 minutit, kuni kook keskelt veel kergelt võbeleb. Võta kook ahjust ning lase sellel täielikult jahtuda. Kõige parema tulemuse saad, kui lased koogil veel üle öö külmkapis seista ja maitsestuda.


Crush the chocolate cookies and mix with the melted butter. Press the mixture into the bottom of the baking pan lined with baking parchment. Cool in the fridge while making the filling.

For the filling, mix the cream cheese with the sugar, do this by hand. Add the eggs one at a time and the sour cream. In a water bath, melt the dark and milk chocolate together and add to the creamy mixture. At last, carefully stir in the cherries.

Pour the cream cheese-chocolate mixture onto the biscuit base. Bake in the oven at 180 degrees for 60-70 minutes. If you gently shake the cake, it should have a slight wobble in the middle. Take the cake out of the oven and let it cool completely. You’ll get the best result if you let it set in the fridge overnight.

Advertisements