Sügis koputab vaikselt uksele. Nii mõnus on vaadata, kuidas lehed vaikselt värviliseks lähevad ja aeda katavad. Hoidised on tehtud ja ootavad sahvris talve. Õhtuti kui juba aknast pime paistab, saab nautida tassi tee kõrval seda pehmet ja imemaitsvat kooki. Ma olen juba üsna kaua otsinud seda õiget retsepti, millest tuleks just selline kreemjas ja pehme, samas täidlane kohupiimakook. Tadaa! Siit ta tuleb. See on täpselt see, mis ma omale kogu aeg ette olen kujutanud.


Autumn knocks quietly at the door. It’s so beautiful how the leaves are slowly turning into different colours and covering the ground. In the evenings, when darkness is already sneaking in through the window, is the perfect time to enjoy a soft and delicious piece of cake at the side of a cup of tea. I have been looking quite a while now for the perfect cheesecake recipe, that would be creamy and rich in taste. Tadaa! Here it is. This is exactly, what I have been imagining  the whole time.img_3088

Vaja läheb:/You’ll need:

  • 100 g soolaseid kreekereid/salty crackers
  • 50 g sulatatud võid/melted butter
  • 3 muna/eggs
  • 150 toorjuustu/cream cheese
  • 400 g kohupiimakreemi/curd
  • 397 g kondenspiima/condensed milk
  • 2 tl vanillisuhkrut/vanilla sugar

img_3094

Purusta soolased kreekerid, sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks vahusta toorjuust munadega ühtlaseks vahuks ning sega juurde kohupiimakreem, kondenspiim ja vanillisuhkur.

Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit. Võta kook ahjust ja lase täielikult jahutda. Kõige parema maitse saad, kui lased koogil üleöö külmkapis seista.


Crush the crackers, mix with the melted butter and press into the bottom of a baking pan lined with baking parchment. Put the the refrigerator as you make the filling.

For the filling mix together the cream cheese and eggs until light and even, add the curd, condensed milk and vanilla sugar and mix until even.

Heat the oven to 180 degrees. Pour the dough onto the base and bake for 45-50 minutes. Take the cake out of the oven and let it cool completely before serving. The cake tastes the best when you let it set in the refrigerator for the night.dsc03816

 

Advertisements