See hetk, kui oled haige, aga samal ajal on vaja tööd teha ja magistritööd kirjutada ning otsustad hoopis kõige selle peale aiast õunu korjata ja koogi valmistada. Koogile annab väga mõnusa meki apelsinimahl taigna sees ning mandlikate selle peal. Kook valmis, teetass kõrval ning kirjutamine võib alata.


The moment, when you are sick, have tons of work to do and you have to write your master thesis and just decide to pick up some apples from the garden and make an apple cake. Orange juice and the almond crust give this cake a really interesting and nice flavour. The cake is ready, a cup of tea in my hand and the writing can begin.

img_2958

Koogi jaoks läheb vaja:/For the cake you’ll need:

  • 3 muna/eggs
  • 1,5 dl suhkrut/sugar
  • 3 dl nisujahu/flour
  • 2 tl küpsetuspulbrit/baking powder
  • 0,5 apelsini riivitud koor/grates orange zest
  • 0,5 apelsini mahl/orange juice
  • 100 g sulatatud võid/melted butter
  • 400 g õunatükke/apple pieces

Katte jaoks läheb vaja:/For the crust you’ll need:

  • 100 g mandlilaaste/almonds
  • 0,7 dl suhkrut/sugar
  • 70g võid/butter
  • 0,7 dl vahukoort/double cream
  • 1 spl mett/honey
  • 1 spl nisujahu/tbsp flour

img_2960

Vahusta munad ja suhkur. Lisa jahu, küpsetuspulber, riivitud apelsini koor, pressitud apelsini mahl ja sulatatud või ning sega ühtlaseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Aseta taigna peale õunatükid. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

Samal ajal valmista kate. Sega potis mandlilaastud, suhkur, või, vahukoor, mesi ja nisujahu. Kuumuta keemiseni ja jätka keetmist keskmisel tulel 5 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 220 kraadi juures veel 5-10 minutit kuni kate on pealt krõbe ja pruun.


Mix together the eggs and sugar. Add the flour, baking powder, orange zest and juice, melted butter and mix until even.

Pour the dough into a baking pan lined with baking parchment. Pour the apple pieces on the dough. Heat the oven to 200 degrees and bake for 25 minutes.

At the same time make the crust. In a pot, mix together the almonds, sugar, butter, double cream, honey and flour. Bring to boil and cook for 5 minutes until the mixture is golden brown. Pour the mixture on the cake and bake for another 5-10 minutes in a 220 degrees oven until the crust is crisp and brown.

img_2959

Retseptiks sain idee perenaine.ee lehelt, kus leidub veel väga palju huvitavaid ja katsetamist väärt õunakookide retsepte.

Advertisements