Viimase nädala jooksul olen iga päev midagi küpsetanud – ise külalisi vastu võtnud, üritustele nosimiseks kaasa teinud või köögis eksperimenteerinud ja katsetanud. Selle aja jooksul olen sufleekooki teinud kolm korda, kuna see on kadunud laualt kiiremini kui pilti olen jõudnud teha. Nüüd valmisin suure koogi asemel hoopis väikesed sufleed, mida kohe maiustada saab. Neid koogikesi teha on imelihtne ning vaja läheb vaid kahte koostisainet ja maitseaineid. Kui lisada šokolaadikate, on paari koostisainet veel vaja.


In the last week I’ve baked something every day – welcoming guests, made something for different events to eat up and experimented in the kitchen. In this time I made three soufflé cakes, but they disappeared from the table faster than I could make any pictures. Now I made some small soufflé cakes, that can be ate in just a few minutes. Those cakes are amazingly simple to make and you just need two ingredients and some flavours. To add the chocolate layer, you’ll need a couple more ingredients.

IMG_2603

Vaja läheb:/You’ll need:

  • 2 muna/ eggs
  • 100 g kondenspiima/ condensed milk
  • soovi korral 1 vanillikauna seemned/ 1 vanilla pod

Šokolaadikatte jaoks läheb vaja:/For the chocolate layer you’ll need:

  • 50 g piima või tumedat šokolaadi/ milk or dark chocolate
  • 50 ml vahukoort/ heavy cream

IMG_2604

Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased kondenspiimaga ning lisa ühe vanillikauna seemned. Vahusta eraldi kausis munavalged tugevaks vahuks ning sega spaatliga ettevaatlikult munakollase segu hulka.

Määri vormid võiga kokku ning puista jahuga üle. Vala tainas nelja väikesesse vormi. Kuumuta ahi 190-ne kraadini ja aseta vormid ettevaatlikult ahju. Küpseta 10-12 minutit.

Sulata šokolaad. Kuumuta vahukoor ning lisa šokolaadisegu hulka. Sega kuni segu ühtlustub. Vala segu sufleele.


Separate egg yolks and whites. Mix the egg yolks with the condensed milk and add seeds of one vanilla pod. In a separate bowl whisk the egg whites until thick and glossy and mix carefully with the egg yolk mixture.

Brush the insides of four ovenproof ramekins with butter and pour over with flour. Spoon the mixture into the ramekins. Heat the oven to 190 degrees and place the ramekins carefully into the oven. Bake for 10-12 minutes.

Melt the chocolate. Heat the heavy cream and stir into the chocolate mixture until even. Pour over the soufflé.

Advertisements