Mida on vaja üheks mõnusaks kevadiseks õhtuks? Minu puhul lihtne – sõbrad ja hea söök. Minu koju külla tulles teavad õnneks kõik juba, et kõht tühjaks ei jää. Seda küpsetamata toorjuustukooki olen mõned korrad teinud ning leidnud just selle õige retsepti. Kõige parema tulemuse saad, kui koogi eelmisel õhtul valmis teed ning külmkappi ootele paned.


What do you need for a nice spring evening? Easy for me – friends and good food. Everyone who visits me already knows, that they won’t leave with an empty stomach. I have made this no-bake cheese a couple of times and found just the right recipe for it. You’ll get the best result, if you make the cake a day ahead and let it rest in the fridge until serving.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Põhja jaoks läheb vaja:/For the base you’ll need:

  • 60 gr purustatud soolaseid kreekereid/cracker crumbs
  • 30 gr mandlijahu/almond crumbs
  • 80 g võid/butter

Täidise jaoks läheb vaja:/For the filling you’ll need:

  • 250 g toasooja toorjuustu/ cream cheese
  • 250 g vahukoort/double cream
  • 2 spl mandlilikööri ehk amarettot/ 2 tbsp amaretto
  • 50 g suhkrut/sugar
  • poole sidruni mahl/ the juice of a half lemon

Lisaks maasikaid või muid marju.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Sega kokku mandlijahu ja purustatud soolased kreekerid, lisa sulatatud või. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta ootele.

Vahusta miksriga vahukoor. Sega miksriga eraldi kausis toorjuust, suhkur ja mandliliköör. Lisa vahukoor käsitsi toorjuustusegu hulka. Kõige parem segu tuleb segades vahukoor spaatliga ettevaatlikult toorjuustusegu hulka.

Laota segu küpsise-mandlipõhjale ning aseta külmkappi ootele. Enne serveerimist kaunista kook maasikate või muude marjadega. Mina lõikasin koogi lahti ning lisasin serveerisin maasikad koogi kõrvale.

Head nautimist!


In a medium bowl, combine the cracker crumbs, almond crumbs and melted butter. Stir to coat the crumbs with butter.  Press the crumbs into the bottom of a tart pan with a removable bottom lined with baking parchment . Set aside.

Beat the double cream with a mixer. In a large bowl, use an electric mixer to combine the cream cheese, sugar and amaretto; beat until smooth. Fold in the double cream.

Spread the cream cheese mixture evenly on top of the crust. Before serving top the cake with strawberries or other berries of your choice.

Enjoy!

Advertisements