Kevad on täies hoos mõnusate ilmade ja hea energiaga! Tänane natukene vihamane õhtupoolik on just õige veeta valmistades midagi kerget ja head. Choux feuillettes on keedutaignast valmistatud õhulised maiustused, mille maitse on kerge ja värske.


Spring is here with it’s warm and beautiful weather and good energy! Todays a little rainy afternoon is just right to make something light and delicious. Choux feuillettes are fluffy and tasty treats made from choux pastry.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Keedutaigna jaoks läheb vaja:/For the choux pastry you’ll need:

  • 3 dl vett/water
  • 80 g võid/butter
  • 0,5 tl soola/salt
  • 180 g jahu/flour
  • 4 muna/eggs

Täidise jaoks läheb vaja:/For the filling you’ll need:

  • 300 g vanilli kohupiimapastat/ vanilla quark
  • 200 ml vahukoort/double cream
  • 1 tl vanillisuhkrut/vanilla sugar
  • maasikad/strawberries
Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Keedutaigna valmistamiseks aja vesi potis või ja soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa kogu jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Jahu lisamisel ole ettevaatlik, et ei tekiks klimpe. Aseta anum uuesti tulele ning sega, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli. Selleks kulub umbes minut.

Võta pott tulelt ja lase taignal 5 minutit jahtuda. Nii kerkivad tuuletaskud ahjus paremini!

Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Munad lisa tainale kindlasti ükshaaval.

Aseta 1 supilusikatäis tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta märja sõrmega lamedaks kettaks kõrgusega ca 5 – 10 mm. Korda kuni tainast jätkub.

Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Ära selle aja jooksul kindlasti ahjuust ava, muidu tuuletaskud ei kerki. Seejärel alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 10-12 minutit. Pärast küpsetamist lülita ahi välja, kuid jäta valminud tuuletaskud lahtise ahjuuksega umbes 5 minutiks ahju seisma.

Täidiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning sega kohupiima ja vanillisuhkruga. Lõika pätsikesed keskelt pooleks. Lusikaga aseta vahukoore-kohupiima segu alumisele osale. Peale aseta viiludeks lõigatud maasikad ning lõpuks ülemine osa. Kaunista tuhksuhkruga.

Naudi!


For the cream puff pastry, put the butter with the salt in a pot with the water. Bring it to boil. Take off the heat, add the flour all at once and beat energetically. Put the dough on the heat again, and stir until the dough comes away from the sides of the pot. This takes about 1 minute.

Take off the heat and leave to cool for 5 minutes. Then beat in the eggs bit by bit, until you have a stiff and glossy mixture.

Place 1 heaped tablespoon of choux pastry on the baking sheet and use a wet finger to to spread the dough out into a circle about 5 – 10 mm thick. Repeat with the remaining dough.

Then place in the oven and cook for 15 minutes in 200 degrees heat. Do not open the oven door in these 15 minutes. this guarantees, that the profiteroles rise. Reduce the heat to 180 degrees and cook for another 10-12 minutes, until the profiteroles are well risen and golden brown. Turn off the oven and open the oven door. Let the profiteroles cool in the oven for 5 minutes.

For the filling whip the double cream until it is thick and holds its shape.Add the quark and vanilla sugar. Cut the heaps into half in the middle. With a spoon put the cream mixture on the bottom part, add thin slices of strawberries and finally the top part. Decorate with icing sugar.

Enjoy!

Advertisements