Ilm on meeletult mõnus ja päikeseline ja minu külmkapis on kartulisalat ootamas õhtut ja külalisi. Seekord tegin selleks tähtsaks päevaks ühed seest imepehmed ja mõnusalt sidrunilised trühvlid. Neid jõuab õhtuks veel mitu mitu korda teha.

Ilusat ja rõõmsat Eesti Vabariigi 98. sünnipäeva!


The weather is sunny and nice in Estonia today and the traditional estonian potato salad is waiting in the fridge. Today is the Independence day of Estonia. So for this special day, I have made some really soft and lemony truffels.

A beautiful and joyful 98th anniversary of the Republic of Estonia!

IMG_0610

Vaja läheb:/You’ll need:

  • 1 pakk juubelitordipulbrit / mix for 1 pound cake
  • 1 sidrun / 1 lemon
  • 100 g toorjuustu / cream cheese
  • väikeseid šokolaadinööpe / mini chocolate chips
  • 125 g glasuuršokolaadi / glaze chocolate
  • kaunistamiseks rukkililleõisi / cornflower blossoms for decoration

IMG_0608.JPG

Küpseta juubelitordipulbrist keeks ja lase täielikult jahtuda. Pudista keeks suurde kaussi. Keeksipuru peab olema ühtlane. Ära jäta sisse suuri tükke või kõvasid kooretükke. Mina purustasin keeksi pehme osa köögikombainis.

Lisa keeksipurule sidruni riivitud koora ja mahl. Lisa toorjuust ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa šokolaadinööbid ning sega kätega ühtlaseks.

Vormi tainast 15 grammised väikesed pallis, aseta alusele ning pane 15 minutiks sügavkülma ootele. Kuni pallid on sügavkülmas, sulata glasuuršokolaad ja vala see tassi. Trühvleid saab katta ka tavalise šokolaadiga, kuid see jääb liiga paks.

Võta koogipallid sügavkülmast välja ja kasta ükshaaval glasuuri sisse nii, et terve pall oleks kaetud. Lase üleliigsel glasuuril tagasi tassi kukkuda. Kaunista trühvel enne, kui glasuur jõuab taheneda. See toimub väga kiiresti!

Naudi nii trühvleid kui ka pidustusi!


Bake  the pound cake and let it cool completely. Crumble the cake into fine crumbs using your hands or in a food processor. Put into a bowl.

Add the grated zest and the juice of the lemon. Add the cream cheese to the cake crumbs and mix together with your hand until even. At last, add the chocolate chips and mix together.

Shape the mixture into small 15 gram balls, place them on a tray and chill in the freezer for 15 minutes. In the time the balls chill, melt the chocolate for glaze and pour it into a mug. You can cover the truffels with regular chocolate, but it is very thick.

Take the cake balls from the freezer and one by one dip into the glaze chocolate. Shake gently until the excess has drained off. Decorate the truffels before the glaze has hardened. This happens very quickly!

Enjoy the truffels and the party!

IMG_0609.JPG

 

Advertisements