Siin on üks kreemine toorjuustukoogi retsept, mille teeb mahlaseks virsik ning mahedamaks lisatud kohupiimakreem. Tegin seda kooki eelmine nädal tööle kaasa hommikukohvi kõrvale ja kadus laualt sekunditega. Mis siis ikka, nädalavahetusel läks uuesti tegemisele. Midagi head ja mahlast sõbrapäeva šokolaadiuputuse kõrvale!


Here is a creamy cheesecake with juicy peaches and quark. I made this cake last week and brought it to work to eat with morning coffee, it was gone in seconds. So, I had to make another one at the weekend. Something good and easy in between the chocolate mountains of valentines day!

IMG_0466

Põhja jaoks läheb vaja: / For the base you’ll need:

  • 65 g nisujahu / wheat flour
  • 65 g tatrajahu / buckwheat flour
  • 65 g kookoshelbeid / coconut flakes
  • näpuotsatäis soola / a pinch of salt
  • 1 tl küpsetuspulbrit / 1 tsp baking powder
  • 2 spl mett / 2 tbls honey
  • 90 g sulatatud võid / melted butter

Täidise jaoks läheb vaja: / For the filling you’ll need:

  • 1 virsikukompott / 1 peach compote ( peach halves in syrup)
  • 300 g toorjuustu / cream cheese
  • 300 g vanilli kohupiimakreemi / vanilla quark
  • 2 muna / eggs
  • 100 g suhkrut / sugar
  • 3 sl mannat / 3 tbls semolina
  • mandlilaaste / almond flakes

FullSizeRender

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa mesi ja sulatatud ning jahutatud või ja sega omavahel ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele.

Aseta virsikupoolikud koogipõhjale.

Mikserda ühtlaseks toorjuust, kohupiim, munad ja suhkur, seejärel lisa segades manna. Vala täidis vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit, raputa koogile mandlid ning küpseta veel 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda! Kõige parem on kook pärast üleöö külmkapis seismist!


For the base, mix together the wheat flour, buckwheat flour, coconut flakes, baking powder and salt. Add the honey and melted butter and mix together to a dough. Line the base and the sides of the cake pan with the dough.

Place the peach halves onto the base.

For the filling, mix together the cream cheese, quark, eggs and sugar. Add the semolina. Pour the mixture onto the peach halves. Heat the oven to 175 degrees. Bake the cake for 20 minutes, then add the almond flakes and bake for another 35 minutes. Let the cake cool completely. The cake tastes the best, when it has cooled down overnight!

IMG_0468

 

Advertisements