Vastlapäevani on jäänud vaid loetud päevad ja võtsin ka mina kätte ja tegin ühed mõnusad kodused vastlakuklid! Kui ma muidu olen endatehtud küpsetiste suhtes küllaltki kriitiline, siis need tulid tõesti niinii head. Kes siiani pole veel viitsinud pärmitainast teha, siis nüüd on kindlasti põhjust!

IMG_0396

Sellest kogusest saab sõltuvalt kuklite suurusest kuskil 25 kuklit. Kui soovid väiksemas koguses kukleid teha, siis võta kõiki koostisosasid täpselt poole jagu.

Pärmitaigna jaoks läheb vaja:

  • 5 dl piima
  • 50 g pärmi
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 kg jahu
  • 200 g võid
  • 1 muna (kuklite määrimiseks)

Täidise jaoks läheb vaja:

  • 4 dl rõõska koort (35%)
  • 2 spl vanillisuhkrut
  • 100 g vaniljepudingut
  • 100 g kohupiimapastat vaniljega
  • vaarikamoos
  • tuhksuhkrut

IMG_0393.JPG

Hõõru pärm suhkru ja soolaga ühtlaseks. Lisa segades käesoe piim. Lisa segades juurde jahu ja sulatatud ning jahutatud või. Sõtku tainast, kuni see kausi külgedelt lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida 45-60 minutit.

IMG_0394

Jaga tainas pallikesteks. Kui tahad väiksemaid vastlakukleid, moodusta 50-60 g pallikesed. Kui tahad suuremaid vastlakukleid, moodusta 80-90 g pallikesed. Sõtku igat tainapalli veel korralikult ja vormi käte vahel kukliteks. Lase pallidel 10 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri kuklid pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit või kuni kuklid on pealt kuldpruunid.

IMG_0395

Vahusta koor tugevaks vahuks, lisades vahustades vanillisuhkur. Ära vahustamisega üle pinguta! Sega kohupiimakreem ja puding omavahel. Lõike jahtunud kuklitel pealmine osa maha ja uurista pisut kuklisisu välja. Pane igasse kuklisse moosi, seejärel jaota kuklite vahel kohupiimasegu. Kata pealt vahukoorega. Aseta kuklitele peale eelnevalt äralõigatus pealmine osa ja raputa kuklid üle tuhksuhkruga.

Ja peale seda vaeva, naudi täiega!

IMG_0397

Advertisements