Midagi mõnusat ja mahlast siia meeletult ilusasse ja lumisesse laupäeva.

IMG_0292

Magusa muretaina jaoks läheb vaja/For the sweet shortcrust pastry you’ll need:

  • 300 g nisujahu/flour
  • 150 g külma võid/cold butter
  • näpuotsatäis soola/a pinch of salt
  • 75 g tuhksuhkrut/icing sugar
  • 2 suurt muna/large eggs

Mandlikreemitäidise jaoks läheb vaja/For the almond cream you’ll need:

  • 150 g suhkrut/sugar
  • 150 g toasooja võid/room temperature butter
  • 2 suurt muna/large eggs
  • 150 g mandlijahu/almond flour
  • 1 sl nisujahu/1 tbs flour
  • 4 pirni/pears

IMG_0293

Sega köögikombainis jahu, või ja sool ning töötle puruseks seguks. Lisa tuhksuhkur ja jätka segamist. Segamise käigus lisa järk-järgult munad. Mähi toidukilesse ja hoia külmkapis vähemalt 30 minutit.

Rulli tainas jahusel alusel 5 mm paksuseks. Vooderda koogivorm tainaga ja lõika servad tasaseks. Tõsta 30 minutiks külma seisma.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata koogipõhi küpsetuspaberiga ja aseta peale raskus (kuiv riis, tatar, herned, oad). Küpseta 15 minutit, eemalda paber ja raskus ning küpseta veel 5 minutit, kuni tainas on küpsenud. Tõsta kõrvale.

Mandlikreemi jaoks vahusta kausis suhkur ja või mikseriga ühtlaseks vahuks. Lisa ükshaaval munad. Lisa mandlijahu ja jahu. Kata koogipõhi kreemitäidisega.

Lõika pirnid pikuti pooleks, eemalda südamik ja vars. Lõika pirnid õhukesteks viiludeks. Säti pirnilõigus koogile.

Küpseta 45 minutit 170 kraadi juures, kuni pind on kuldpruun ja kook tahe.

Head nautimist!


In a food processor, mix the flour, butter and salt and process into a dusty mixture. Add the icing sugar and continue mixing. Add the eggs one by one. Wrap the mixture into clingfilm and keep in the fridge for at least 30 minutes.

Roll out the pastry on a lightly floured surface and use to line the flan tin. Trim off the excess pastry  and let it cool in the fridge for another 30 minutes.

Heat the oven to 180 degrees. Fill the pastry case with baking parchment and weight ( beans, rice, peas) and bake 15 minutes. Remove the weight and bake for 5 minutes more so the pastry on the base of the tin is just cooked, but not brown.

For the almond cream beat the butter and sugar into a fluffy mixture. Add the eggs one by one. Add the almond flour and the flour. Cover the base of the cake with the mixture.

Cut the pears into halves and remove the core. Cut the pears into thin slices and place them onto the cake.

Bake the cake for 45 minutes in 170 degrees heat, until the cake is golden and cooked.

Have a slice!

 

 

Advertisements