Jõulupühad ja meeletud söömaajad hakkavad vaikselt lõppema. Mina lõpetasin oma pika nädalavahetuse ühe mõnusa struudliga, mis ei ole liiga magus, aga tekitab veel mõnusaid jõuluseid maitseelamusi.


The christmas celebrations and big dinners are almost over. I finished my long weekend with a nice strudel, that is not too sweet, but instead combines beautiful christmas flavours.

IMG_0065

Struudli taigna jaoks läheb vaja: / For the dough you’ll need:

  • 4 dl jahu / flour
  • 1 dl toasooja vest / warm water
  • 0,5 tl 30% söögiäädikat / ts vinegar
  • 3 sl õli / oil
  • näpuotsatäis soola / a pinch of salt

Struudli täidiseks läheb vaja: / For the filling you’ll need:

  • 3 sl rummi / tbs rum
  • 800 g õunu / apples
  • 75 g halvaad / halva
  • 50 g mandlilaaste / almond shavings
  • 75 g martsipani / marzipan
  • 1 sl kaneeli / tbs cinnamon
  • 75 g suhkrut / sugar
  • 150 g võid / butter
  • 1 dl riivsaia / breadcrumbs

Sega omavahel toasoe vesi, äädikas ja õli. Sega eraldi kausis jahu ja sool. Lisa jahusegule vedelik ning sõtku elastseks tainaks. Pane tainapall pooleks tunniks kuiva ning sooja kohta seisma.

Täidise valmistamiseks koori ja tükelda õunad, lisa murendatud halvaa, mandlilaastud, väikeste tükikestena martsipan, kaneel, suhkur ja viimaseks rumm. Sega kõik omavahel korralikult segamini.

Kui tainas on pool tundi seisnud, rulli see jahusel laual paberõhukeseks ristküliku kujuliseks tainalapiks. Pintselda pealt sulatatud võiga ja raputa ole riivsaiaga. Seejärel kata tainas õunatäidisega jättes ääred kõikidest külgedest 3 cm ulatuses vabaks. Vabaks jäetud ääred tõsta täidise peale ning rulli strudel pikemast servast kokku. Pintselda võiga üle.

Küpseta 180 kraadises ahjus 50-60 minutit. Pintselda küpsetamise ajal struudlit kolm-neli korda sulatatud võiga.

Serveeri vaniljejäätisega.


Mix the warm water together with the vinegar and oil. In a separate bowl mix the flour and salt. Combine the two mixtures and knead a smooth dough. Let the dough set for 30 minutes in a dry and warm place.

For the filling skim the apples and cut them into cubes, add the halva, almonds, marzipan as small pieces, cinnamon, sugar and the rum. Mix everything properly.

When the dough has set for 30 minutes, roll it into a paper thin rectangle. Brush lightly with melted butter and sprinkle over the breadcrumbs. Divide the apple mix on the dough, leave 3 cm free at every edge. Lift the edges onto the filling and roll the strudel together from the longer side. Brush with melted butter.

Bake in 180 degrees heat for 50-60 minutes. While baking, brush the strudel with melted butter at least three-four times.

Serve with ice-cream.

IMG_0066

 

 

 

 

Advertisements