Täna oli esimene päev, kus mul tuli selline tõeline mõnus jõulutunne õhtul peale. Veetsin päeva jõulkinke otsides ja ostes, toidupoest krabasin kiirelt kaasa ka glöggi ja nüüd istun kamina ees, söön enda tehtud beseerulli ja joon glöggi.


Today was the first day I got real christmas feeling. I spent my day searching and buying christmas presents and am sitting now in front of the fire place, eating my pavlova roulade and drinking mulled vine.

IMG_20151212_165443

Besee jaoks läheb vaja:/For the pavlova you’ll need:

  • 250 g munavalgeid/egg whites
  • 3,5 dl tuhksuhkrut/icing sugar
  • 1,5 sl maisitärklist/cornstarch

Täidise jaoks läheb vaja:/For the filling you’ll need:

  • 50 ml vahukoort/double cream
  • 300 g kreeka jogurtit/greek yoghurt
  • 1 sl tuhksuhkrut/icing sugar

Vahusta munavalged pehme vahuni ja nirista sisse suhkur. Jätka vahustamist, kuniks munavalgemass on tugev. Sõelu sisse maisitärklis ja sega hoolikalt ühtlaseks.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla munavalgemass küpsetuspaberile ja määri plaadi ulatuses ühtlaselt laiali. Küpseta 170 kraadises ahjus 45 minutit.

Võta ahjust ja kummuta tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile pahupidi. Eemalda küpsetamise käigus kasutatud paber ja jahuta täielikult.

Täidiseks vahusta koor, lisa kreeka jogurt ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks. Määri täidis jahtunud beseele, jaga marjad ühtlaselt kreemile. Keera rulli ja serveeri kohe.

Mina kasutasin passioni, kiivit ja granaatõuna.


For the meringue, whisk the egg whites to stiff peaks, then gradually beat in the icing sugar, a spoonful at a time, until quite thick. Sieve in the cornstarch.

Spoon the meringue onto the paper and gently spread. Bake at 170 degrees 45 minutes.

Lift out of the oven. Dust a sheet of baking parchment with icing sugar, tip the meringue on, paper side up. Peel of the lining paper. Set aside to cool.

For the filling, beat the double cream, mix with the greek yoghurt and icing sugar.Spread the cream over the meringue. Drizzle over the fruit and roll up using the paper as a guide.

I used passion fruit, kiwi and pomegranate.

IMG_20151212_170618

 

 

 

Advertisements