Minu hommik algas täna ühe sooja tassi teega, kaminas puude praksumisega, villased sokid jalas, nosides tuuletaskuid ja samal ajal seda postitust kirjutades. Kui nüüd vaid lumi ka veel maha tuleks oleks täita jõulutunne käes juba. Tuuletaskud on ühed väga mõnusad maiused, mille täidiseks saad valida just endale meelepärase. Kuna minu pere ja sõbrad armastavad väga kondenspiima, siis tegin täidise vastava maitsega. Tuuletaskud võib täita aga ka hoopis soolase täidisega.


I started my morning today with a nice warm cup of tea, a fire in the fireplace, wool socks and enjoying profiteroles, at the mean time writing this blog post. The only thing missing was snow. Profiteroles are amazing treats, which you can fill either with sweet or savoury cream, just the way you like your profiteroles. As my family and friends really like condensed milk, I made my profiteroles with dulce de leche and quark.

DSC04432

Keedutaigna jaoks läheb vaja:/For the cream puff pastry you’ll need:

  • 3 dl vett / water
  • 80 g võid / butter
  • 0,5 tl soola / tsp salt
  • 180 g jahu /flour
  • 4 muna / eggs

Tuuletaskute jaoks läheb vaja: / For the profiteroles you’ll need:

  • 1 kogus keedutainast / amount of cream puff pastry
  • 125 g tumedat šokolaadi / dark chocolate
  • 190 g keedetud kondenspiima / dulce de leche
  • 300 g kohupiima / quark
  • 200 ml vahukoort / double cream

DSC04429

Valmista esimesena kreem. Kreemi valmistamiseks sega omavahel keedetud kondenspiim ja kohupiim. Vahusta koor kõvaks vahuks ja lisa segule. Sega ühtlaseks ja aseta külmkappi seisma.

Keedutaigna valmistamiseks aja vesi potis või ja soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa kogu jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Jahu lisamisel ole ettevaatlik, et ei tekiks klimpe. Aseta anum uuesti tulele ning sega, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli. Selleks kulub umbes minut.

Võta pott tulelt ja lase taignal 5 minutit jahtuda. Nii kerkivad tuuletaskud ahjus paremini!

Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Munad lisa tainale kindlasti ükshaaval.

Pritsi tordipritsiga, mis on täidetud keedutainaga, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed rosetid. Neid tuleb 40-50 tükki, sõltuvalt sellest, kui suured rosetid teed. Minul läks vaja kahte ahjuplaati.

Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Ära selle aja jooksul kindlasti ahjuust ava, muidu tuuletaskud ei kerki. Seejärel alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 10-12 minutit. Pärast küpsetamist lülita ahi välja, kuid jäta valminud tuuletaskud lahtise ahjuuksega umbes 5 minutiks ahju seisma.

Täida tordiprits kreemiga. Tee tuuletaskutele alt korralik sissetorge ning selle kaudu täida need kreemiga. Toimi samamoodi kõigi tuuletaskutega.

Sulata šokolaad vesivannil. Kata tuuletaskud šokolaadiga ja puista peale tuhksuhkrut.

NB! Tuuletaskud võid valmis teha ka eelmisel päeval, üleöö seistes on nad isegi veel mõnusamad.


At first, make the cream. Mix the dulce de leche and the quark. Whip the double cream and add to the mixture. Set aside into the fridge.

For the cream puff pastry, put the butter with the salt in a pot with the water. Bring it to boil. Take off the heat, add the flour all at once and beat energetically. Put the dough on the heat again, and stir until the dough comes away from the sides of the pot. This takes about 1 minute.

Take off the heat and leave to cool for 5 minutes. Then beat in the eggs bit by bit, until you have a stiff and glossy mixture.

Put the dough into a piping bag and make little rosettes on the baking baking trays. This makes 40-50 profiteroles, depending on which size you make them. I needed two baking trays.

Then place in the oven and cook for 15 minutes in 200 degrees heat. Do not open the oven door in these 15 minutes. this guarantees, that the profiteroles rise. Reduce the heat to 180 degrees and cook for another 10-12 minutes, until the profiteroles are well risen and golden brown. Turn off the oven and open the oven door. Let the profiteroles cool in the oven for 5 minutes.

Fill the piping bag with cream. Cut a small slit in the base of each and fill them with cream.

Melt the chocolate over warm water and drizzle on the profiteroles. Add some caster sugar.

NB! You can make the profiteroles one day ahead, they even taste better after cooling over night in the fridge.

 

Advertisements