Siin siis juba lubatud retsept. Need korvikesed nõuavad küll natukene rohkem aega ja kannatust, aga tulemus on seda väärt. Mina tegin neid suisa kaks päeva järjest, kuna kadusid laualt vaid minutitega. Vanillikeedukreemi, mida selles retseptis kasutan, olen teinud väga mitmeid kordi ja leidnud just sellise koostise, mis on siidjas pehme ja ehtsa vanilli maitsega. Seda kreemi kasuta julgelt ka teistes magustoitudes.

FullSizeRender-1

Korvikeste taigna jaoks läheb vaja:

  • 210 g nisujahu
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 120 g võid, kuubikuteks lõigatud
  • 1 suur muna, kergelt lahti klopitud
  • 1/2 vanilliessentsi

Vanillikeedukreemi jaoks läheb vaja:

  • 3,5 dl täispiima ehk 3,5%-list piima
  • 1,5 dl vahukoort ehk 35%-list koort
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 vaniljekaun
  • 1 suur muna
  • 3 suurt munakollast
  • 40 g maisitärklist

Korvikeste tegemiseks mõõda jahu ja lisa või. Töötle, kuni tainas on sõmer ja mure. Lisa suhkur. Segamist katkestamata lisa muna ja vanilliessents. Kuumuta puhtale tööpinnale ja sõtku kätega tainaks.

Määri 24 auguga muffinivorm kergelt rasvaga. Vooderda muffinivormi augud taignaga nii, et tainakiht oleks umbes 3 mm paksune. Torgi kahvliga läbi ja tõsta 30-neks minutiks külmkappi.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta koogipõhjasid 10-15 minutit, kuni need on täielikult küpsenud. Tõsta jahtuma.

Nüüd valmista vanillikeedukreem. Sega muna ja munakollased suhkruga, kloppides need lusikaga kergelt vahtu. Sõelu sissu tärklis ja jäta ootele.

Pane potti piim, koor ja pikuti poolitatud vaniljekaun ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt, võta vaniljekaun välja ja kraabi seemned nao abil piimasegusse. Nirista munasegu pidevalt segades piima-kooresegu hulka.

Tõsta pott pliidile ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades. Segu pakseneb, kuid jätka kuumutamist veel mõned minutid, vältimaks toore jahu maitset. Lase segul jahtuda.

Kui korvikesed ja segu on piisavalt jahtunud, tõsta lusikaga või tordipritsiga segu korvikeste sisse.

Kaunista oma lemmikmarjadega ja naudi!

DSC04415

Advertisements