Friandid on Prantsuse päritolu väikesed munavalge-mandli keeksikesed. Tavaliselt valmistatakse need jahvatatud mandlitest ja munavalgest, kuid neid võib maitsestada ka kookoshelveste, kakao, puuviljade ja pähklitega. Tavaliselt kasutatakse friandide valmistamiseks pikliku kujuga friandivorme, mina kasutasin vahelduseks hoopis teistsuguseid vorme, maitse on samahea!

DSC04402

Friandide valmistamiseks läheb vaja:

  • 180 g tuhksuhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu või jahvata mandlid ise
  • 6 suurt munavalget
  • 180 g võid
  • värskeid või külmutatud marju

DSC04394

Määri vormid võiga ja tõsta taigna valmimise ajaks külmkappi.

Sega tuhksuhkur, jahu ja mandlijahu. Vahusta kergelt munavalged (ca 30 sekundit) ja lisa jahusegule. Sulata või ja lisa segule. Sega tainas ühtlaseks.

Võta külmkapist ettevalmistatud vormid ning täida need kahe kolmandiku jagu. Peale lisa meelepäraseid marju.

Küpseta koogikesi 25-30 minutit 180 kraadises ahjus, kuni koogikeste pind on kuldne ja tikuga katsudes tuleb tikk puhtalt välja.

Jäta koogikesed vormi 5 minutiks kergelt jahtuma, eemalda vormist ja lase täielikult jahtuda.

Head nautimist!

Advertisements