Neid pehmeid ja mahlaseid küpsiseid ei ole üldse raske valmistada. Tundub palju keerulisem, kui tegelikult on. Mina olen neid valmistanud juba väga mitmel korral ja tulemus on alati garanteeritud. Ahju tagant ei soovita aga lahkuda, kuna põhjad küpsevad vaid minutitega.

DSC04361

Vaja läheb:

  • 260 g võid
  • 260 g jahu
  • 260 g suhkrut
  • 7 muna
  • hapukat moosi
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 1 tl 35% rõõska koort

Sulata või. Sega või hulka jahu. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega osade kaupa muna-suhkru segu või-jahu massile, kuni saad vedelapoolse ühtlase taigna. Määri saadud taignast 4 väga õhukest küpsisepõhja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus kuldseks, see võtab sõltuvalt ahjust aega 7-10 minutit.

Liida küpsisepõhjad hapuka moosiga.

Peamiseks kihiks sulata šokolaad vesivannil, lõpus lisa 1 tl rõõska koort. Koor teeb kõpsiste lõikamise pärast kergemaks, šokolaad ei rabene. Kata küpsisplaat šokolaadiga ja tõsta natukeseks jahedasse tahenema.

Head nautimist!

DSC04369

Advertisements