Kas mäletate neid lehmakomme mida väiksena kõikides poodides müüdi? Väga väga magusad, aga imehead. 🙂 Mul tuli ükspäev täpselt nende kommide isu ja kuna mul perekonnas on just need paljude lemmikud, siis katsetatud saigi.

DSC04332

  • 150 ml täispiima (võid kasutada ka tavalist piima, kui täispiima ei ole kodus)
  • 190 g kondenspiima (poodides müüakse kondenspiima väikestes 190 grammistes pakendites)
  • 350 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 100 g võid

DSC04342

Võta paksupõhjaline pann ja kalla kõik koostisosad, välja arvatud vanillisuhkur, pannile. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuni või ja suhkur on sulanud. Tõsta kuumus keskmisele tasemele ja kuumuta veel 20-25 minutit. Ära lase segu  keema! Kuumuta segu, kuni see on saavutanud kuldse värvuse ja jahukastme paksuse. Segu tuleb kogu aeg segada!

Eemalda pann pliidilt ja lase segul 5 minutit jahtuda, lisa vanillisuhkur ja sega läbi. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud vormi. Võid kasutada näiteks keeksivormi või väiksemat koogivormi. Massi tahaenemiseks läheb 2-3 tundi. Kui mass on tahenenud, lõik kommid noaga tükkideks või purusta tükkideks, nagu mina tegin.

NB! Ole kuumutamisel ettevaatlik: Liiga kõrge kuumus kõrvetab segu ja see ei tule pehme ja karamelline. Samuti ei tohi segu liiga kaua kuumutada.

Aga pliidi ääres seismine on seda maitset väärt!

DSC04339

Advertisements