Pole ammu saanud küpsetada ja kirjutada, sügis on ikka kibekiire aeg. Käisin aga eile kohvikus kooki söömas ja sõin ühte väga maitsvat kohupiimakooki, millest tekkis suur koogitegemise isu. Nii need mõtted tegudesse pandud said. Siin on üks väga mahlane ja mõnus kohupiimakoogi retsept.

DSC04312

Purutaigna jaoks läheb vaja:

  • 2,5 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 150 g võid

Täidise jaoks läheb vaja:

  • 700 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • virsikuid

DSC04318

Sega omavahel kõik purutaigna jaoks vajalikud kuivained (jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber, kookoshelbed). Näpi jurude või ja sega purutaoliseks taignaks. Taäidise jaoks sega kokku kohupiim, haoukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Pudista 3/4 purutaignast koogivormi põhja, vala peale kohupiimamass. Kata virsikuviiludega. Pudista virsikute peale ülejäänud koogipuru. Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit.

Mina tegin koogi väiksemas koogivormis ja seetõttu küpsetasin teda 60 minutit ja kook tuli ka küllaltki kõrge. Kui tahad madalamat kooki või sul on kasutusel suurem koogivorm, tuleb kook madalam ja kooki peab ahjus küpsetama 30-45 minutit.

Head natumist ja päikeselist sügist!

DSC04323

Advertisements