Kuna õe sünnipäeval oli oodata palju külalisi ja parasjagu sai ka Naissaarel käidud mustikaid korjamas, siis tuligi mõte teha suur plaadikook suurele seltskonnale ja kasutada ära ka isekorjatud mustikad. Minu jaoks on purukoogid jäänud tihtipeale liiga kuivad, seetõttu tegin natukene teistmoodi purukoogi. Selle purukoogi vahel on väga mõnus mahlane hapukoore kiht, mis teeb koogi väga pehmeks ja maitsvaks. Proovige ise järele, see on imelihtne!

DSC04229

Koogipuru:

  • 6 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • natukene soola
  • 300 g võid

Täidis:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 6 sl jahu
  • 300 g hapukoort
  • mustikaid

Koogipuru valmistamiseks seega kuivained omavahel, lisa või ja näpi kõik purutaoliseks massiks. Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga. Puista kolmveerand segust plaadile.

Täidise valmistamiseks vahusta munad, lisa edasi vahustades suhkur, jahu ja hapukoor. Kata koogipuru mustikatega ja vala peale täidis. Täidise peale raputa ülejäänud koogipuru. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Mõnusat küpsetamist!

DSC04239

Advertisements