Kuna hetkel on nii mõnusad soojad ja ilusad ilmad, siis veedan enamuse oma ajast õues toimetades. Kui aga on oodata külalisi ja tahad neile midagi kiiresti pakkuda, siis on see küpsetis väga kiiresti ja kerge vaevaga tehtav. Clafoutis’ tehakse Prantsusmaal klassikaliselt tumedate kirssidega, kuid küpsetamiseks sobivad igasugused marjad. Seekord olid käepärast vaarikad ja aprikoosid ja nii see küpsetis valmis saigi.

DSC04210

  • 3 dl piima
  • 95 g rafineerimata roosuhkrut (võid kasutada ka tavalist suhkrut)
  • 4 muna
  • 95 g jahu
  • 50 g sulatatud võid
  • 2 sl Amaretto ehk mandlilikööri
  • aprikoose ja vaarikaid

Klopi munad suhkruga lahti ja lisa segades teised koostisosad (piim, sulatatud või, liköör, jahu). Kui kodus on käepärast kannmikser, siis pane kõik ained, välja arvatud jahu ja puuviljad kannmiksrisse ja töötle ühtlaseks. Selleks kulub vaid mõned sekundid. Lisa segule jahu ja töötle tainast veel umbes minut. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud küpsetusvormi. Ära küpseta ahjupannkooki lahtikäivas koogivormis – kuna tainas on väga vedel, siis hakkab see vormi vahedest välja voolama!

DSC04206

Kata tainas aprikooside ja vaarikatega ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 35-40 minutit. Kook on valmis, kui sissetorgatud puutikk tuleb puhtalt välja ja pinnale on tekkinud kuldne koorik. Raputa koogile enne serveerimist tuhksuhkrut.

Head nautimist!

DSC04222

Advertisements